Je kunt elke opgeslagen les via Google Classroom delen, ongeacht of je het zelf hebt gemaakt, het door iemand anders gemaakt is of je de les gevonden hebt via de bibliotheek.

Om een les te delen via Google Classroom volg je de volgende twee stappen:

1. Zorg ervoor dat de les is opgeslagen. Hierna zal de knop Delen met Google Classroom in de werkbalk verschijnen. Mogelijk moet je de pagina eerst verversen na het opslaan.

2. Klik op de knop en log in in Google. Kies vervolgens je lesgroep en kies een actie (bv. Opdracht maken). In de stappen hierna geef je meer informatie voor je leerlingen.

N.b.: Lessen die je hebt gedeeld via Google Classroom worden publiekelijk toegankelijk gemaakt. Wanneer je de publieke toegang tot de les wilt intrekken, kun je het delen uitschakelen in de lesmap.

Heeft u het antwoord gevonden?