Lessen delen vanuit het bord

Door de instructieles of het lesidee te openen kun je direct vanuit het bord een les delen met een link. Voor het delen van een les klik je op het deel-icoontje (drie bolletjes met een verbindend lijntje). Vervolgens kies je voor deel met directe link om de link te kunnen kopiëren. Het publiek delen van de link (schuifje) wordt automatisch ingeschakeld bij het kopiëren van de link of het delen via Google Classroom.

Lessen delen vanuit Mijn Lessen

Een publiek gedeelde les kan door iedereen met de link (URL) van de les geopend worden als het delen is ingeschakeld. Degene die de link opent kan de les alleen bekijken en niet bewerken. Als deze gedeeld wordt met een leerkracht kan hij of zij kan wel een kopie opslaan van deze les in zijn of haar eigen lessen.

Om een les publiek te delen ga je als volgt te werk:

  1. Ga naar Mijn Lessen;
  2. Klik de gewenste les aan;
  3. Klik op de opties-knop (⋯);
  4. Klik op Link delen;
  5. Klik op Kopiëren om de link (URL) naar de les te kopiëren naar je klembord;
    De schakelaar Link delen wordt automatisch ingeschakeld bij het kopiëren van de link.
  6. Plak de link in een bericht, e-mail of social media post.

Door de schakelaar Link delen weer uit te zetten, wordt de les weer ontoegankelijk en kan niemand met de link de les meer openen. Wanneer iemand een eigen kopie heeft gemaakt blijft die kopie wel beschikbaar.

Samenwerken aan lessen binnen je school of stichting

Een les die je wilt delen binnen je school (of stichting) kun je verplaatsen naar de school- of stichtingmap. Deze nieuwe mappen kun je terugvinden in het subonderdeel Gedeeld, in het onderdeel Lessen. De lessen die hier in staan zijn door iedereen in de school of stichting te beheren (bekijken, bewerken en verwijderen). Zo kun je samen aan dezelfde lessen werken.

Je kunt je eigen les delen met je collega’s door als volgt te werk te gaan:

  1. Ga naar Mijn Lessen;
  2. Klik de gewenste les aan;
  3. Klik op de opties-knop (⋯);
  4. Klik op Verplaatsen;
  5. Navigeer naar de gedeelde mappen om je les daarnaartoe te verplaatsen.

Tip: de les die je verplaatst naar de school- of stichtingmap kan door iedereen in de school of stichting worden beheerd. Je kunt ervoor kiezen om een kopie te maken en te bewaren in je eigen map.

Zie je geen school- of stichtingsmap? Controleer dan of je jouw school hebt gekoppeld in je profielpagina. Nadat de beheerder van jouw school je heeft goedgekeurd, wordt de schoolmap getoond.

Heeft u het antwoord gevonden?